Carte de Rezumate Cartea de rezumate va primii un numar ISBN-electronic de la Editura UTCN
Prezentarile trebuie trimise pana la data de 8.05.2025
ora 20 la adresa simtech.utcn@gmail.com
Cea de a 15-a sesiune de comunicări stiintifice SimTech, organizata de catre Facultatea de Ingineria Materialelor si a Mediului si Organizatia Studenteasca O.S.S.I.M.M, se adresează
studentilor care urmăresc specializarea în domeniile ingineriei materialelor si
a mediului atât din Universitatea Tehnică cât si din alte institutii de
învătământ superior din Romania precum si elevilor de liceu. Ea va cuprinde cu predilectie prezentări
stiintifice ale studentilor dar si prezentări sintetice ale cadrelor didactice
privind domenii de cercetare reprezentative din Universitatea Tehnică din
Cluj-Napoca. Prezentarea trebuie să se încadreze într-una dintre cele două
sectiuni: Ingineria materialelor si Ingineria mediului. Studentii participanti pot sa urmeze cursurile la nivel de licenta, master sau doctorat, dar in competitia pentru premii se vor considera doar studentii care urmeaza cursurile la nivel de licenta si master.
IMPORTANT: Este al patrulea an in care sesiunea de comunicări stiintifice SIMTECH are o sectiune special adresată elevilor prin care se urmăreste valorificarea creativitătii stiintifice si tehnice a acestora, stimularea potentialului creativ, dezvoltarea competentelor trans-disciplinare în domeniul ingineriei materialelor si a ingineriei mediului. Elevii vor realiza proiecte stiintifice, practice sau de documentare în
domeniul Ingineriei Materialelor sau a Ingineriei
Mediului si vor prezenta aceste proiecte în cadrul sesiunii de comunicări. Câstigătorii premiilor I, II si III, se vor putea înscrie la Facultatea de Ingineria Materialelor si a Mediului si vor fi admisi fără concurs, dacă promovează examenul de bacalaureat dupa participarea la concursul SimTech. Elevii sunt incurajati sa ia legatura cu Facultatea de Ingineria Materialelor si a mediului pentru a obtine suport pentru realizarea proiectelor practice. Astfel acestia sunt invitati, eventual cu profesorii
lor, in grupuri sau chiar singuri
la Facutlatea de Ingineria Materialelor si a Mediului pentru a folosi infrastructura de cercetare de care aceasta dispune pentru realizarea practica a proiectelor lor.
1. Înregistrarea participantilor
Preînscriere: termen limită 18.04.2025, se efectuează prin completarea unui formular de înscriere disponibil la sediul organizatiei sau online pe pagina web a conferintei (www.simtech.utcluj.ro ), conform modelului anexat.
Inscriere: termen limita 4.05.2025. Pentru înscrierea finală si confirmarea participării de către organizatori trebuie ca până la data limită să trimiteti:
NOU:
trimiteti Rezumatele in format Word la adresa de email: simtech.utcn@gmail.com. Va rugam sa
specificati ca si subiect Rezumat SimTech 2025 - Nume Prenume
Confirmarea: va avea loc după 5.05.2023 prin contactarea dumneavoastră de către organizatori sau pe pagina web.
Prezentarea propusă trebuie să se înscrie în următoarele Domenii/subdomenii tematice:
materiale functionale (magnetice, conductoare si supraconductoare, biomateriale, pentru aerospatiale, echipament sportiv, etc);
metode moderne de procesare a materialelor;
ingineria suprafetelor;
sudarea si alte metode de imbinare a materialelor;
materiale si dispozitive nanostructurare;
asigurarea calitatii materialelor.
Ingineria Mediului:
evaluarea si monitorizarea calitatii mediului (sol, apa si aer);
managementul resurselor de apa;
tehnologii de mediu;
surse de energii regenerabile;
gestiunea si reciclarea deseurilor.
2. Sesiunea de prezentari stiintifice
Sustinerea prezentarilor are loc in data de 9.05.2025 . Programul detaliat al sesiunii de comunicari va fi comunicat pe email de catre organizatori si va fi disponibil pe site-ul web al conferintei dupa termenul limita de inscriere finala.
Fiecare participant dispune de 10 minute pentru prezentarea temei propuse in fata unei audiente compuse din: cadre didactice, studenti participanti si un juriu de examinare constituit din experti pe cele doua domenii: ingineria materialelor si ingineria mediului.
Sustinerea va fi urmata de 3-5 minute de întrebări din partea juriului de examinare si/sau a auditoriului.
Pentru prezentare participantul va folosi un suport digital dedicat: format Powerpoint sau PDF (Flash).
Prezentarile trebuie trimise pana la data de 8.05.2025 ora 2000 la adresa simtech.utcn@gmail.com
Ing. Raluca Pop, GTP Analyst Cost & Quotations Europe Tenaris Silcotub Zalau – membru
Ing. Catalin Lates, inginer de mediu Targu Mures – membru
3. Redactarea lucrarii
Un numar de prezentari selectionate in urma prezentarilor vor fi propuse pentru premiere si publicare. In vederea publicarii, se va redacta intr-un stil academic o lucrare in limba engleza cu o lungime de maximum 3-4 pagini. Lucrarea va fi trimisa organizatorilor in format digital (MS WORD).
4. Premierea
La finalul conferintei, un numar de lucrari selectionate in urma prezentarilor vor fi propuse pentru premiere si publicare.
Lista cu premiantii celor doua sectiuni:
Ingineria Materialelor - Studenti la licenta:
Premiul I
Premiul II
Premiul III
Mentiune
Premiul "Viorel Candea" - cel mai bun comunicator:
Ingineria Mediului - Studenti la licenta:
Premiul I Terec Alexandra-Maria - Studii si cercetări privind valorificarea produsului secundar de productie generat în industria producătoare de etichete si ambalaje flexible. Premiul II Pop Radu-Gheorghe - Studiul privind solutiile sustenabile de cogenerare
în
cadrul unei fabrici de blocuri ceramice.
PremiulIII Balla Beatrice - Tehnologizarea epurării aerului prin metode ecologice folosind comunităti de diatomee si alge. Mentiune Puscas Rares Sebastian - Evaluarea calităţii solului din zona fostei intreprinderi Armătura Zalău şi proiectarea tehnologiei de remediere a zonei poluate.
Premiul Special TENARIS Terec Alexandra-Maria - Studii si cercetări privind valorificarea produsului secundar de productie generat în industria producătoare de etichete si ambalaje flexible.
Balla Beatrice - Tehnologizarea epurării aerului prin metode ecologice folosind comunităti de diatomee si alge
Premiul Special ROTTAPRINT Balogh Iulia-Ioana, Chiorean Andreia-Maria - Valorificarea deseurilor lemnoase prin obtinerea de materiale compozite
Premiul Special DINAMIC CARTING Gheorma Carmen Ariana - Cercetări privind utilizarea granulelor de cauciuc reciclat la
obținerea
de produse fonoabsorbante Dunca Alex-Ciprian - Cercetări privind reciclarea deseurilor casnice nealimentare cu termen de garantie depăsit în materiale inovative destinate protectiei si finisării suprafetelor constructiilor vernaculare.
Premiul Special CEMACON Mihalca Sonia Larisa - Cercetări privind reducerea cantitătii de ambalaje rezultate
din cosul zilnic Nealcoş Madalina Georgiana - Utilizarea circularq a zatului de cafea ca bionutrient pentru legumele cu frunze Chis Florina Anamaria si Botnaru Marinela - Valorificarea deseurilor cojilor de seminte si ceară de albine.
Ingineria Mediului - Studenti la Master:
Premiul I Sorcoiu (căs. Bota) Cristina – Raluca - Studii şi cercetări privind realizarea de materiale termoizolante pentru constructii, cu componentă de deseu de hârtie suport, generat în tipografie.
Premiul II Petridean Ramona - Studii si cercetări privind
avantajele si riscurile înfiintării unui startup în domeniul poligrafic în actualul context socio-economic din tara noastră.
Premiul III Simion Irina - Valorificarea zatului de cafea prin obtinerea de materiale pentru constructii.
Mentiune Molnar Hermina - Utilizarea plantelor în depoluarea solului poluat cu metale grele. Tonu Mihaela-Maximela - Studii asupara caracterizării mecanice si fonoabsorbante in vederea obtinerii de elemente de parchet din deseuri de materiale compozite.
Ingineria Mediului - elevii de liceu:
Premiul I Mînican Bogdan, Molcut Raisa-Maria - Monitorizarea concentratiei de radon în clădirile vechi. Profesor coordonator: Mînican Ligia. Colegiul National Mihai Viteazul, Turda
Premiul II Morea Andrei, Cămărăsan Florina - Impactul medicamentelor expirate
asupra mediului
si a florei. Profesor coordonator: Duca Carina, Colegiul Tehnic Anghel Saligny, Cluj Napoca
Premiul III Trif Ioana Andreea - Săpunurile din ulei uzat alimentar, intre ateliere creative si antreprenoriat verde, Profesor coordonator: Niste Simona, Colegiul Tehnic Ana Aslan, Cluj-Napoca Moldovan Alexia-Florina, Popa Victor - Tehnologii si strategii pentru sporirea calitătii aerului în spatii închise. Profesor coordonator: Pop Annamaria Andreea, Colegiul National Mihai Viteazul, Turda.
Mentiune Hărşan Diana-Corina, Sandru Raluca - Sisteme hibride inovatoare pentru orasele viitorului in domeniul eco-constructiilor. Profesor coordonator Florea Andreea Gabriela, Colegiul National
Mihai Viteazul, Turda Budaie Georgiana Florina, Budaie Rares Dan - Vezi ce respiri! – Senzori inteligenti. Profesor coordonator. Souca Ana Maria, Colegiul de Servicii in Turism Napoca Raul-David Iusan - Biosorbţia pesticidelor din apele uzate. Profesor coordonator: Chicinas Raluca, Colegiul Tehnic Ana Aslan, Cluj-Napoca Mesaros Amalia - Monitorizarea calitătii apei potabile în zone rurale: Studiu comparativ între fântânile din satul Corusu. Profesor coordonator: Duca Carina, Colegiul Tehnic Anghel Saligny, Cluj Napoca
Premiul Special TENARIS Morea Andrei, Cămărăsan Florina - Impactul medicamentelor expirate asupra mediului
si a florei. Profesor coordonator: Duca Carina, Colegiul Tehnic Anghel Saligny, Cluj Napoca
Premiul Special ROTTAPRINT Cesa Anamaria, Silvesan Nicoleta - Colectarea selectivă a deseurilor, un proces vital în cadrul societătii. Profesor coordonator: Schiopu Ionut, Colegiul National George Cosbuc, Năsăud Mînican Bogdan, Molcut Raisa-Maria - Monitorizarea concentratiei de radon în clădirile vechi. Profesor coordonator: Mînican Ligia. Colegiul National Mihai Viteazul, Turda Prodan Răzvan Flaviu, Cosma Iasmina Maria - Tratarea apelor uzate în Municipiul Zalău. Profesor coordonator: Bot Lidia, Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian, Zalău