Regulament SimTech Jr-Online  | SimTechJr-Lab |SimTech 2020 | Facultatea IMM | O.S.S.I.M.M.  

SIMTECH-Junior Online 2020, vineri 27 martie 2020

Rezultate

    Concursul SIMTECH-JR Online s-a incheiat!

Rezultate

 

Felicitări câștigătorilor și tuturor participanților la concurs!

Sperăm că, în condițiile actuale de carantina, a fost totuși o experiență utilă și plăcută pentru toți dintre voi. Pentru elevii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a sperăm că a fost doar un prim contact cu concursul SIMTECH JUNIOR ONLINE! Clasamentele pentru cele două secțiuni au fost realizate pe baza punctajelor obținute, precum și ținând cont de timpii în care ați completat formularele. În cazul celor care au completat de mai multe ori formularul, s-a ținut cont doar de punctajul și timpul aferentei primei completări. Au fost acordate trei premii – premiul I, II și III – și un număr de mențiuni pentru toți participanți la concurs care au obținut un punctaj mai mare de 22 puncte. Pentru fiecare secțiune în parte s-a ținut cont și de procentul de premii din numărul total de participanți.

Pentru informații despre concursul SimTech și SimTech JR Lab, specializările și evenimentele facultății noastre puteți accesa site-ul Facultății Ingineria Materialelor și a Mediului, sau pagina de Facebook FacultateaIMM.

Tuturor elevilor din clasele a XII-a, le urăm succes la Bacalaureat iar celor care vor primii diplomele Concursului le reamintim ca se pot fi admisi la Facultatea de Ingineria Materialelor și a Mediului (cu media 10) cu conditia de a promova examenul de Bacalaureat și de a-si completa dosarul de înscriere!

Vă dorim mult succes în continuare și vă invităm să luați parte la evenimentele organizate de Facultatea de Ingineria Materialelor și a Mediului!

Concursul “SIMTECH JUNIOR” a fost organizat de Facultatea de Ingineria Materialelor și a Mediului, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și are ca obiectiv general stimularea elevilor cu performanțe școlare înalte sau care au interes și aptitudini deosebite în domeniul științific și tehnico-aplicativ. Totodată, concursul promovează valorile etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea și comunicarea interpersonală. Secțiunea online (SimTechJr-Online) și secțiunea dedicată lucrărilor experimentale (SimTechJr-Lab)

Concursul SimTechJr-Online se va desfășura vineri 27 martie 2020, între orele 17.00 și 20.00 pe două secţiuni:

Concursul Simtech Junior este deschis tuturor elevilor din clasele IX – XII, cu aptitudini, înclinații și interese deosebite în domeniul Materialelor Avansate și al Protecției Mediului.
La concursul Simtech Junior elevii participă individual, indiferent de forma de învățământ pe care o urmează (zi, seral, frecvență redusă) din învățământul de stat, particular și confesional.

Concursul se desfășoară în afara orelor de curs și aduce elemente de noutate față de disciplinele studiate de elevi în programa școlară obligatorie. Câștigătorii premiilor I, II și III și ai mențiunilor vor fi automat admiși la Facultatea de Ingineria Materialelor și a Mediului, după promovarea examenului de bacalaureat.

Bibliografia și tematica concursului:

Materiale avansate Protecția Mediului
Bibliografie (pentru învăţământul liceal clasele IX – XII):
[1] Manualele de fizică pentru liceu
[2] Manualele de chimie pentru liceu
[3] Listele de conţinuturi din programele disciplinelor tehnice corespunzătoare profilului şi specializarii
[4]
Documentare on-line referitoare la tematica concursului
Bibliografie (pentru învăţământul liceal clasele IX – XII)
[1] Mic atlas de ecologie
[2] Manuale de  Ecologie și protecţia mediului
[3] Manuale de Geografie
[4] Manuale de Chimie
[5] Manuale de Fizică
[6] Manuale de Biologie
[7] Documentare on-line referitoare la tematica concursului

Tematica SIMTECH Junior 2020:
1. Poluarea factorilor de mediu (apă, aer, sol)
2. Surse de energii regenerabile
3. Resurse naturale
4. Dezvoltare durabila
5. Încălzirea globală și efectul de seră
6. Protecţia mediului
7. Conservarea naturii
8. Ecosisteme și biodiversitate


 


Sponsori eveniment:

 

 

 

 

 

SimTech Junior 2020
Facultatea de Ingineria Materialelor si a Mediului,
Bd. Muncii 103-105 Cod 400641 Cluj-Napoca, România,
Tel: 0264 401 622 / Fax: 0264 415 054
© 2020 - Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca